Warning: file_put_contents(./visits.log): failed to open stream: Permission denied in /volume1/web/prod/mensendieckzaanzorg.nl/bin/otz_head_horizontal.php on line 8 Mensendieck Zaanzorg
mensendieckzaanzorg Maak een afspraak

Klachten aan nek, schouders en/of armen

Klachten aan armen, nek en/of schouders komen veel voor. Meestal vormen een verkeerde houding, overbelasting of spanningen een belangrijke oorzaak. Maar ook kunnen de klachten het gevolg zijn van een afwijking aan de wervelkolom of van een (chronische) aandoening.

Vicieuze cirkel

Pijn, krachtverlies, tintelingen en stijfheid beïnvloeden je dagelijks leven. Door een stijve nek of een pijnlijke schouder ga je anders bewegen. Zo raken de spieren uit balans.

Ook kan pijn je ademhaling, concentratievermogen, slaappatroon en stemming negatief beïnvloeden. Je loopt het gevaar in een vicieuze cirkel te belanden, waardoor je niet meer optimaal kunt functioneren.

Behandeling

Ik kan je helpen een dergelijke situatie te doorbreken of te voorkomen. Bij de behandeling ga ik uit van je eigen zelfwerkzaamheid. Wat kun je zelf doen om de klachten te verhelpen.

Bij de behandeling ga ik uit van je eigen zelfwerkzaamheid. Wat kun je zelf doen om de klachten te verhelpen? De aanpak is individueel en daarom zal de therapeut een gesprek met je hebben en een onderzoek doen om na te gaan wat de oorzaak van je klachten is.

Na het gesprek en het onderzoek maken we een persoonlijk behandelplan waarin onder andere de volgende punten aan de orde komen:

  1. Herstellen van de balans tussen spanning en ontspanning en het lichaam weer in een goede conditie brengen.
  2. Je leert hoe je je houding en manier van bewegen kunt verbeteren, zodat de belasting van je nek en schouders afneemt. Zo leer je hoe je zelf met je klachten kunt omgaan, en hoe je kunt voorkomen dat je klachten terugkeren.
  3. Je krijgt oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen die geïntegreerd zijn in je dagelijkse activiteiten. Aan de orde komt:
    • je werkomgeving - hoogte van je stoel en bureau
    • je thuissituatie - stofzuigen, strijken etc.
    • je hobby's - sporten, tuinieren, klussen
Door de adviezen van je oefentherapeut toe te passen, leer je om gezonder te bewegen. Zo kun je weer optimaal functioneren in alle dagelijkse activiteiten.

Maak een afspraak

Maak een afspraak Je kunt zonder een verwijzing van huisarts of specialist naar mensendieckzaanzorg
De behandeling wordt vergoed via de aanvullende verzekering.

Meer informatie...

of zoek in het folder-overzicht.